Vinteropptegnelser av Paul Auster (Ebok)
Ebok

Vinteropptegnelser (Ebok)

Forfatter:

Torleif Sjøgren-Erichsen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.2 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Winter journal
Oversatt av: Sjøgren-Erichsen, Torleif
ISBN/EAN: 9788203218507
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Vinteropptegnelser
Tredje januar 2011, nøyaktig en måned før han fylte sekstifire, satte Paul Auster seg ned og skrev det første avsnittet i "Vinteropptegnelser", en uortodoks, virtuost komponert granskning av sitt eget liv, sett gjennom sin egen kropps historie.
"Vinteropptegnelser" gir et inngående bilde av mannen og forfatteren Paul Auster. Han står ved terskelen til sitt livs vinter og reflekterer over livets opp- og nedturer. Fortellingene fra eget liv flyter fra sidene, i leken, velopplagt og umiskjennelig austersk stil.
Boken er skrevet i annen person, som om Auster omtaler seg selv som en fremmed, noe som samtidig etablerer en forbausende sterk intimitet til leseren. Mens han leder oss fra barndom til alderdommens terskel, maner han frem et univers av fysiske opplevelser, av nytelse og smerte, fra pubertetens gryende seksuelle begjær til den ekteskapelige kjærlighetens stadig tettere bånd, fra sjokkartede ulykker til en beretning om morens brå død i 2002, fra meditasjoner over mat og søvn til «det skåldende, klarsynte øyeblikket» i 1978 som ledet ham inn på en ny kurs som forfatter.
Tredve år etter utgivelsen av "Ensomhetens grunn", hans første prosabok, har Paul Auster nå gitt oss en ny samling memoarer, båret frem med en uvanlig kraft og eleganse. "Vinteropptegnelser" er en bok som ser rett inn i hjertet av hva det vil si å være et levende menneske.

Til toppen

Andre utgaver

Winter journal
Engelsk Heftet 2013
Winter journal
Engelsk Heftet 2013
Winter journal
Engelsk Heftet 2013