Viten skapt (Heftet)

Kvalitativ analyse og teoriutvikling

Serie: Forskningsmetoder 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 102
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Serie: Forskningsmetoder
ISBN/EAN: 9788202442996
Kategori: Samfunnsfag
Fag: Metode og studieteknikk, Samfunnsfag, Sosial- og omsorgsfag, Sosialantropologi, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Viten skapt

Kvalitativ analyse handler kort fortalt om å utvikle gode innsikter, refleksjoner, konsepter og teorier med utgangspunkt i empirisk materiale, som regel generert gjennom observasjoner, intervjuer eller dokumentstudier. Analysen skal munne ut i kunnskap i en mer generisk form enn det empirien i seg selv representerer, og analyseprosessen forutsetter både systematikk og kreativitet.

I boka Viten skapt – Kvalitativ analyse og teoriutvikling presenterer Aksel Tjora kvalitativ analyse basert på modellen stegvis-deduktiv induksjon (SDI). Boka har sin faglige forankring i sosiologien, men vil være nyttig for studenter og forskere som setter i gang med kvalitative studier innen for eksempel samfunnsvitenskap, helsefag og teknologiske emner.

Boka egner seg for studenter som skriver oppgave på bachelor-, master- eller ph.d.-nivå, og for forskere som bruker kvalitative metoder, gjerne som et supplement til mer generelle metodebøker. Den vil også være av interesse for dem som trenger en forståelse for kvalitativ forskning for å vurdere eller benytte resultater fra slik forskning i sitt arbeid.

Til toppen

Flere bøker av Aksel Tjora:

Du vil kanskje også like

Bøker i serien