Voksne og barn (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 126
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249510597
Kategori: Romaner
Omtale Voksne og barn
Mor, stefar og et barn drar til Gran Canaria. Iver som er "litt vanskelig", skal være i Bamseklubben. Endelig skal Rune og Evelyn få tid for seg selv. Men Iver nektes plass i klubben, og alt begynner å rakne. I Voksne og barn er ferien et ønske om flukt. Romanen er enkel og gjenkjennelig, men sprenger seg ut av egne rammer for å omfavne det umulige.

Til toppen

Andre utgaver

Voksne og barn
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Bård Torgersen:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser av Voksne og barn

"Bård Torgersen har levert flere oppsiktsvekkende bøker; og er her på sitt aller beste. En historie som i all sin enkelhet har både dybde og sprengkraft i seg. Voksne og barn - en tilsynelatende enkel historie om en mislykket ferietur, men som også risser opp en fortelling om eksistensielle valgsituasjoner - om flukt eller aksept, eller å «omfavne det umulige», som det heter. For romanen bryter med realismen og innfører en slags tredje løsning, som bidrar til å gjøre dette til et originalt og svært spennende litterært prosjekt"

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

 

"Bård Torgersens siste roman starter i solid norsk samtidslitteraturtradisjon. Og beveger seg ut i komplett vanvidd ... Det mildt abnorme ved familien er nettopp det som gjør dem troverdige. Torgersen er mesterlig i å skildre omverdenens reaksjoner på gutten ... Torgersen har en unik observasjonsevne, men har som forfatter valgt å ikke hvile på dette alene. ... Det finnes en egen genre av romaner som er krevende fordi de er dårlige.Voksne og barn er ikke blant dem. Man legger den ikke fra seg uten å spørre seg selv hva i alle dager man har vært med på"

Bjørn  Gabrielsen, Dagens Næringsliv

 

"Voksne og barn er strippet ned til det aller mest nødvendige, en knapp roman hvor alt overflødig er skyflet bort, slik at hovedbildet får stå frem desto klarere: Mor, (ste)far, barn og et forsøk på å lappe og plastre oppå et problem som blir liggende og verke og som får utarte, som ikke kan takles innenfor rammene av det «normale» og dagligdagse. Torgersen er en forfatter med et sterkt og stødig romanteknisk grep. Da kan man klare seg utmerket med et såpass begrenset sett av brikker og såpass få sider. Voksne og barn er nok et bevis på det"

Lasse Midtun, Morgenbladet

 

"Boka kan leses som en diagnose over det vestlige menneskets fatigue, den indre følelsen av kjedsomhet og meningsløshet som så vanskelig lar seg fordrive. Romanen kontrasterer dette i en scene hvor Rune passivt passerer en leir av afrikanske båtflyktninger - uten mulighet eller vilje til å agere. Han er gjennomsnittsnordmannen som bare Bård Torgersens originale og grensesprengende prosa kan redde"

Silje Marie  Stavrum Norevik, Dagbladet

 

"Sterkt og ubekvemt fra Bård Torgersen om en liten families oppløsning på Gran Canaria ... som alltid når det gjelder bøkene til Torgersen, er det ikke idyllen som skal skildres ... det er sterk, til tider opprørende lesning"

Dag Otter  Johansen,  Budstikka

 

"Nerven i denne romanen er ikke avhengig av det som skjer underveis ... Det viktigste i teksten er dermed det som er, som er til stede hele tiden. Slik makter Bård Torgersen å gjøre handlingen vedvarende spennende, uten å bygge opp høydepunkter. Tekstens høydepunkt er allestedsnærværende ... Vi er igjen ved en halvt utvisket natt ... men alt i Torgersens roman trekkes likevel mot en realistisk forståelse, ved den enkle språket, det naturlige, menneskets dagligdagse småspråk, uten jåleri eller aforistiske ambisjoner. Slik vedkommer Voksne og barn leseren direkte, ved at forfatteren stoler på teksten, ikke gjør seg gjeldende og aldri kommer i veien for fiksjonen."

Odd W. Surèn, Vagant #3/2012

"en knivskarp roman og en overbevisende studie i engstelse og flukt ... Forfatteren mestrer på en autoritativ måte å ikle et språk til et ungt menneske med begrenset og vridd adgang til verden, og folks reaksjon på denne ... Det er foruroligende og imponerende gjort, komposisjonen av denne korte romanen er som et musikkstykke som øker i takt og volum. Det ligger i tekstens trykk at en katastrofe kan inntre. Jeg sier ikke mer. Lykke til!"

Stein  Roll , Adresseavisa

 

"språket og innholdet det formidler er så insisterende uspektakulært at man fort lar seg distrahere til å tenke på andre ting. Dette ville vært et ankepunkt om det ikke var for å skape effekten av omkalfatrende svimmelhet som oppstår når personene rives ut av den hvite støyen som utgjør deres innarbeidede rutiner ... I Torgersens verden fremstilles bruddet med en rutinepreget hverdag som noe monumentalt"

Aksen Kielland, Klassekampen

Til toppen