Wilse (Innbundet)

mitt Norge

Forfatter:

Anders Beer Wilse (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 351
Illustratør: Wilse, Anders Beer
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788232800377
Kategori: Foto og film

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Wilse
I 2015 er det 150 år siden Anders Beer Wilse ble født. For første gang er hans fantastiske norgesbilder samlet i en egen bok.

Wilse. Mitt Norge er et stykke norgeshistorie i bilder, formidlet gjennom fotografier han tok fra 1892 til 1945. Ingen annen norsk fotograf har bidratt sterkere til å prege vårt bilde av det Norge som vokste frem i første halvdel av det 20. århundret. Han er nasjonsbyggeren i norsk fotografi. Fotografens dokumentasjon av Norge er samtidig blitt grunnmotiver i den norske selvforståelsen.

Bokens kapitler er fordelt på ulike temaer som vinterlandet, barnas århundre, kraftutbygging, byfotografier, Bergensbanen m.m., og bringer oss tett på Wilses ulike fotograferingsmåter, som øyeblikksfotografi, illustrerende sjangerfotografi m.m. - nye motivvalg og ideer om et fortellende og personlig fotografi som skapte nye bilder av Norge.

Boken er resultatet av et unikt samarbeid mellom de ulike Wilse-eierne, med Norsk Folkemuseum, Nasjonalbiblioteket og Teknisk Museum i spissen. Viljen til å benytte jubileet til løfte frem Norges mest betydningsfulle fotografiske arv til nye generasjoner, har gjort det mulig å produsere en praktbok som viser Norge slik Wilse så det, slik at vi alle får se dem: de beste bildene av Norge.

Til toppen

Flere bøker av Trond Bjorli: