Haruki Murakami

Haruki Murakami er en forfatter som svært mange har hørt om, og som stadig begeistrer nye lesere. Han er kjent for å skape magiske verdener som har sin egen logikk. Å beskrive handlingen i hans bøker beskrives som å prøve å gjenfortelle sine egne drømmer.

Hans nyeste utgivelser er romanen Drapet på kommandanten i to bind, og Å forlate en katt, et illustrert essay der han snakker om sin far og barndom.

Hvor skal man begynne?
For de som ikke kjenner forfatteren kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne, så her har vi trukket frem noen av hans bøker:

 • Trekkoppfuglen: Som å lese en intens drøm.
  I jakten på katten sin kommer Toru Okada i berøring med sterke krefter i det japanske samfunnet, mennesker helt uten skrupler og moral. Han konfronteres også med krigens bestialitet, slik den utspilte seg i en ørken i Mandsjuria i 1938

 • Norwegian Wood: Dersom du vil ha mindre surrealisme
  I Haruki Murakamis kanskje mest kjente bok hører Toru Watanabe Beatles-melodien «Norwegian Wood» over høyttalerne på et fly, og kastes tilbake i tid til studiedagene i Tokyo på slutten av sekstitallet. Studentopprøret er i gang, men Watanabe er mest opptatt av vennene, studentlivet og den store kjærligheten.

 • Sauejakten: Boken som ga Murakami et internasjonalt gjenombrudd
  En ung mann arbeider i et reklamebyrå i Tokyo. En dag kommer han til å bruke et bilde av en sau i en av sine kampanjer. Kort tid etter oppsøkes han av en mann som kalles "Sjefen", og får ordre om å finne sauen hvis han vil leve videre. Jakten fører ham til snølandet Hokkaido. Underveis får han flere brev undertegnet "din venn rotta", og han møter en saueprofessor og den mystiske Sauemannen.

 • Menn uten kvinner: Murakami-smaksprøver i novelleform
  Dersom du vil finne ut om Murakami er noe for deg, kan du prøve en novellesamling. Som alltid hos Murakami virker fortellingene først
  hverdagslige - og så likevel kanskje ikke - på den særegne måten som
  har gitt ham millioner av lesere over hele verden.

Haruki Murakami er født i Kyoto i Japan, og studerte teatervitenskap ved universitetet i Waseda. Før han slo gjennom som forfatter, drev han jazzbaren Peter Cat i Tokyo. Han har oversatt en rekke moderne amerikanske forfattere til japansk, bl.a. F. Scott Fitzgerald, Truman Capote, Raymond Carver, Raymond Chandler, John Irving og J.D. Salinger.

Haruki Murakami har vunnet flere litterære priser, blant annet Franz Kafka-prisen og den prestisjetunge Frank O’Connor International Short Story Award. Bøkene hans er oversatt til over 40 språk.

Viser 1 - 40 av 304

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8