J.K.Rowling. Foto: Debra Hurford BrownTanum
J.K.Rowling. Foto: Debra Hurford Brown

J. K Rowling er en britisk forfatter, mest kjent som skaperen av serien om Harry Potter.

J.K. Rowling er forfatteren bak de sju romanene om Harry Potter utgitt mellom 1997 og 2007, som til sammen har solgt mer enn 500 millioner eksemplarer, er distribuert til mer enn 200 territorier, blitt oversatt til 80 språk, og som har blitt åtte filmer av WarnerBros.

Hun har skrevet tre følgebind til inntekt for veldedighet: Rumpeldunk gjennom tidene og Fabeldyr og hvor de er å finne til inntekt for Comic Relief, og Skalden Skurres historier til inntekt for hennes veldedighetsorganisasjon for barn, Lumos. Hennes nettsted og epubliseringsplattform Pottermore er det digitale navet i trolldomsverdenen. Selskapet ble lansert i 2012.

Hun har samarbeidet med forfatter Jack Thorne og regissør John Tiffany om teaterstykket Harry Potter og Barnets forbannelse del én og to, som hadde premiere i London sommeren 2016.

J.K. Rowling har også skrevet en roman for voksne lesere, Den tomme stolen. Under pseudonymet Robert Gailbraith har hun skrevet fire kriminalromaner om privatdetektiven Cormoran Strike.

 

Se bøker i Harry Potter-serien her