Annie Ernaux har vært en av de største moderne forfatterne i Frankrike i snart femti år, og endelig får vi virkelig sjansen til å bli bedre kjent med henne på norsk.

Romanene hennes blir ofte beskrevet som selvbiografiske, samtidig som hun skriver om noe som er større enn seg og sitt. Hun skriver om personlige temaer som familie, seksualitet og lidenskap, men er også sterkt opptatt av kjønn og klasse.

Bøkene hennes har fått strålende anmeldelser her i Norge.

 

«Årene» fra 2008 ble hennes internasjonale gjennombrudd, og blir allerede beskrevet som en moderne klassiker. I denne boken skriver hun om en kvinnes liv, og om Frankrike, i årene 1941-2006.

I «Hendelsen» får vi presentert en rystende og personlig fortelling om abort, også denne selvbiografisk, da forfatteren selv forsøker å ta abort i en tid da dette var strengt forbudt.

Boken "En lidenskap" handler om en lidenskap så sterk, intens og altoppslukende at alt annet blir uten betydning, og blir beskrevet som en praktfull og uimotståelig historie.

I boken "Far; En kvinne" forteller hun om sine foreldre og sin egen bakgrunn. Et portrett av en hardtarbeidende far og en sterk og målrettet mor, beskrevet med stor følsomhet.