Julegavetips til barn

Skal du kjøpe julegaver til barn og lurer på hva du skal gi? Vi anbefaler bøker.

«En bok er som en trampoline for fantasien. Den gir tanken noe å hoppe og sprette på.»

- Tor Åge Bringsværd

 

Med en god bok gir du mye mer enn selve boken. Du gir spenning og fantasi, tanker og drømmer, kunnskap og nysgjerrighet, ja til og med kanskje en venn i ensomme stunder.

Her har vi samlet noen av årets hotteste julegavetips, til barn i alle aldre.

 

Barn i alderen 0-3 år

Små barn vil gjerne ta, føle og bite i boken. Mange bøker er derfor lagd i tykk kartong, som tåler en trøkk. De kan bestå av ulike teksturer som er morsomme å ta og føle på, og noen har lydknapper å trykke på. Klaffer som kan åpnes er også morsomt!

Se de mest populære bøkene for barn i alderen 0-3 år her

 

Barn i alderen 3-6 år

Fine bilder og illustrasjoner vil sammen med gode historier bidra til at barnet lett «forsvinner» inn i bokens univers. Barn i denne alderen er veldig glad i historier om kjente figurer, fra barne-tv, filmer o.l. Situasjoner og miljøer de kjenner seg igjen i er også gøy.

Myldrebøker er midt i blinken for barn i denne aldersgruppen. Disse bøkene har flotte illustrasjoner og er proppfulle med små detaljer. Her vil man oppdage noe nytt hver gang man slår opp en side. Bøkene kan leses igjen og igjen!

Se de mest populære bøkene for barn i alderen 3-6 år her

 

Barn i alderen 6-9 år

Noen barn i denne alderen liker å lese selv, mens andre fortsatt koser seg mest med å bli lest for. Mange jobber med å knekke lesekoden.

Fortvil ikke, det finnes bøker for alle disse gruppene. Noen liker best å lese gode eller spennende historier, mens andre er mer glade i faktabøker.

Se de mest populære bøkene for barn i alderen 6-9 år her

 

Barn i alderen 9-12 år

Bøker med humor er populært, og det finnes mange populære serier hvor karakterene går igjen i bok etter bok, stadig ute på nye eventyr.

Mange barn leser fort og mye i denne alderen, og gruppen kalles derfor «slukalderen». Derfor vil en ny bok være en kjærkommen gave for mange!

Se de mest populære bøkene for barn i alderen 9-12 år her