Legg kunnskap under treet

Bøker på ønskelisten

I år kan du få mange entusiastiske og kunnskapsrike fortellerstemmer under treet.
Perfekt gave til alle som vil lære mer!

Verdenshistorie

«Verdenshistorie. Med fortiden som speil» er et formidabelt verk, skrevet av Terje Tvedt - en av landets aller fremste historikere.

Det er en verdenshistorie som tar oss gjennom 5000 år og fram til i dag. Fra de første sivilisasjonene i Asia og Midtøsten, via det storslåtte Ming-dynastiet og det osmanske riket for 500 år siden, til den industrielle revolusjon, kolonitiden og USAs dominans, fram til vår tids usikkerhet om Kinas rolle, klimaet og sivilisasjonens fremtid. Gjennom denne reisen, viser Tvedt hvorfor sivilisasjoner har oppstått, imperier gått under og hvordan samtiden kan speile fortiden.

Dette er en bok som gir nye innsikter i historiens lange linjer og samtidig kaster et klarere lys på vår kaotiske samtid.

«Eit funn for dei som vil følgja dei verkeleg lange linjene...behageleg kort og ryddig. Ho kan lesast av alle med eit snev av historisk interesse.»
Bergens Tidende, terningkast 6

Kongen forteller

og

Kong Haralds egen fortelling om dagens Norge

I Kongen forteller gir kongen oss sitt unike blikk på Norge. Refleksjoner som får oss til å forstå oss selv som mennesker og nasjon. Kongen snakker om forandringene som har funnet sted gjennom hans år som prins, kronprins og konge. Disse faller sammen med kong Haralds egen historie.

Landet vårt har i løpet av noen tiår gjennomgått en enorm utvikling. I boka deler kongen sine tanker rundt både historien og dagens Norge, og berører tema som miljøvern, religion, likestilling, Forsvaret, idrett, familie og 22. juli-tragedien.

De beste bøkene om mat & drikke

Populære julegaver til alle! Vi har plukket ut et fristende utvalg med bøker om mat og drikke. Her finner du noe for enhver smak og interesse.

Sy & strikk

Bøkene for innekos!
Vi har bøkene som inviterer til strikkefest i sofakroken. Kjenner du noen som er glade i sy, anbefaler vi boken Sy med Ingrid & Ingrid.Her det lett å finne julegaver som inspirerer.

OSLO

Bli bedre kjent med Oslo. Tigerstaden, Kristiania, Oslo. Kjært barn har mange navn. Årets julegavebøker om Oslo tar deg med bakover i tid, der du får innblikk i historiske begivenheter som setter byen i et nytt og spennede lyst. Vi har også plukket ut noen gode bøker om inspirerende turer.