Må leses!Tanum
Må leses september 2020.

Hver måned plukker vi på Tanum ut ett par bøker som vi ønsker å fremheve litt ekstra — ekte leseopplevelser!

I Dei vaksnes løgnaktige liv av Elena Ferrante, er handlinga lagd til eit middelklassemiljø i Napoli i 1990-åra. Ferrante legg opp til eit stort og tett familiedrama om oppvekst, identitet og klasse, om seksualitet, utruskap og kunsten å balansere sanning og løgn.


«Nytt mesterverk av Ferrante.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

 

Jo Nesbøs Kongeriket er en mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge - om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet. Ikke minst er det en roman om hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre.


 

«[...] en uhyggelig god roman, som ingen andre enn Nesbø kunne skrevet.» Cathrine Krøger, Dagbladet
 

 

Morgenstjernen av Karl Ove Knausgård er en forbløffende, ambisiøs og rik roman med et omfattende persongalleri, og en handling som spenner fra det hverdagslig gjenkjennelige til de store kosmiske sammenhengene.

 

Terningkast 6.
«[...] knytter det magiske, mystiske og overnaturlige i romanen mesterlig sammen til en kritisk idé om at naturen har et budskap; den «snakker» til oss. Det er en djevelsk fest å følge tankesprangene hans.»
Inger Bentzrud, Dagbladet

 

Aftentid og Morgengry av Ken Follett

For tretti år siden møtte vi første gang Kingsbridges innbyggere i Stormenes tid. Med Aftentid og morgengry tar Ken Follett oss nå med på en unik reise tilbake til de dramatiske hendelsene før Stormenes tid.
Aftentid og morgengry er en mesterlig fortelling om ambisjoner og rivalisering, død og fødsel, hat og kjærlighet.

 

Stjernenes knitring er umiskjennelig Jón Kalman Stefánsson: Flommen av fortellinger, språkets skjønnhet, varmen og inderligheten - kombinert med den burleske humoren og den overrumplende ironien. Som ofte ellers i forfatterskapet flettes fortid og nåtid sammen i et flertydig bilde av det islandske samfunnet.

Det er ikke mange forfattere som er høyere elsket blant det norske lesende publikum enn Jón Kalman Stefánsson.

 

Terningkast 6.
«Ingen forfatter jeg har lest de siste tretti åra er så i takt med de betingelser menneskene faktisk lever under, som Jón Kalman Stefanssón.»
Fartein Horgar, Adresseavisen