En japansk vår

Bli med på en helt spesiell reise som starter i det tropiske sør hos en 85 år gammel enke med fem kjærester, via pilegrimsleder, tempelbyer og røykfylte buler til vi til slutt ender blant akkar, urfolk og snøsmelting i nord.

Journalist og forfatter Ina Strøm skriver nært, engasjerende og befriende ærlig om sine forsøk på å forstå japanerne og å passe inn i et land som på så mange måter er fjernt fra Norge. Japans fengslende historie flettes elegant inn teksten, og handlingen forflytter seg parallelt fra sør til nord og fra urtid til samtid.

Boken tar oss med gjennom et land som har evnen til å ta pusten fra alle som besøker det.
 

Tokyo. En romanse

Tokyo en romanse av Ian Buruma

Boken gir et unikt møte med japansk kunst, kultur og moderne historie - og et portrett av en by som ikke ligner noen andre.

Det en fortelling om en mann som drømmer om å bli kunstner, og en utforskning av noen av de klassiske spenningene mellom øst og vest. Men framfor alt er den en feiring av den enorme kulturelle energien i 1970-tallets Tokyo.

Da Ian Buruma for første gang kom til Tokyo i 1975, var Japan bare et fantasiland for ham. Men den unge nederlenderen fra borgerlig bakgrunn hadde sett japanske filmer og teaterforestillinger, og lengtet etter den rå menneskeligheten han hadde møtt der. Han ville vite om Japan virkelig var som i kunsten.


Døgnåpen

Døgnåpent av Sayaka Murata.
Døgnåpent av Sayaka Murata.

Internasjonal litterær sensasjon som har solgt nær én million eksemplarer, og nå er under oversettelse til 35 språk!

Med letthet og språklig eleganse skildrer Sayaka Murata den spesielle atmosfæren i en 24/7-kiosk i verdensmetropolen Tokyo. Suksessromanen Døgnåpent er både en kjærlighetshistorie og et originalt blikk på moderne arbeidskultur og det sosiale presset vi alle utsettes for fra omgivelsene.
 

«7-Eleven-versjonen av Madame Bovary …»
John Freeman, Literary Hub